Ua
GW Apartment
Планування

Помешкання для подружжя з дитиною має створювати досконалий баланс між приватним життям і гостинністю – за таким принципом був створений проект апартаментів на тихій вулиці у центрі Харкова. Приміщення розділені на спільний та приватний блоки: до першого входять студія, кухня і гостьова спальня, до другого – спальні господарів і дитяча. Обидва блоки обслуговують окремі санвузли – це було важливим побажанням замовників. Спальні є автономними просторами: у кожній, окрім місця для відпочинку, передбачені місця для роботи, занять спортом або кавування, також вдосталь місця відведено під зберігання. Студія розділена на м’яку зону та зону їдальні, окремо виділена невелика кухня.

Студія

Для кімнат були обрані тепла колірна гама, комфортні матеріали та пластичні форми. У студії та кухні використані два види шпону та червоні акценти, які нагадують кольори пшениці та стиглих яблук – через такі асоціації помешкання стає затишним і гостинним. Одна зі стін оздоблена шпалерами з текстурою мармуру – так вона перетворюється на велике полотно, яке виокремлює зону вітальні. Основним джерелом світла є точкові світильники, які дають м’яке розсіяне світло, близьке до природного.

У великій кухні не було потреби, тому вона компактно захована у “кишені” і виконує функцію суто технічного приміщення. Кухня поступово перетікає у зону їдальні, пов’язану з вітальнею. З вікна у всю висоту поверху відкривається казковий вид на історичний центр міста, який вабить відволіктися від екранів та насолодитися живим спілкуванням і спогляданням – стіл на шість персон був необхідний господарям для прийому гостей. Розділення на зони реалізовано не лише завдяки плануванню і розстановці меблів – для кожної зони передбачені локальні джерела світла, які задають той чи інший настрій.

Окремий гостьовий санвузол був обов’язковою умовою проекту: під нього було відведено необхідний мінімум площі, але щоб візуально це компенсувати, для оздоблення стін було обрано білу плитку, рифлене скло і дзеркала. Єдиний темний елемент це раковина, виготовлена з каменю.

Мастер спальня

Головний прийом, використаний у мастер спальні це чергування глибоких, темних відтінків зі світлими, майже лляними – він надає кімнаті виразності і водночас продовжує тему, почату теплими кольорами студії. Домінантою у цій кімнаті є м’яке узголів’я, розроблене авторами проекту. Кімната має видовжені пропорції, тому щоб зробити її геометрію складнішою, над ліжком було влаштовано додаткове джерело світла – декоративна підсвітка.

Гостьова спальня

Гостьова спальня відрізняється від решти кімнат своею стриманістю. Це невелике світле приміщення, одна зі стін оздоблена гіпсовими панелями, їхня фактура нагадує канелюри. На сусідній стіні цей вертикальний ритм переходить у складки текстилю – просте колірне рішення тут доповнила характерна геометрія.

Мастер ванна

Мастер ванна витримана монохромною з вкрапленням виважених акцентів. Як і у гостьовій спальні, стримані кольори не дорівнюють монотонності – кімнату розмаїтять текстури мармуру і патерни плитки. Два дзеркала несуть не лише функціональну роль – відбиваючи на білу стіну чорну плитку протилежної стіни, вони задають вертикальний ритм цій кімнаті.

Дитяча

Дитяча виконана у теплих нейтральних тонах, інтер’єр спроектований таким чином, щоб по мірі зростання дитини знадобилось вносити мінімум змін. Тут передбачене просторе ліжко, зручне робоче місце з природним освітленням, шведська стінка та вдосталь зберігання – універсальні речі, необхідні у будь-якому віці.

Меблі для замовлення
  • Факти і цифри
  • Команда
  • Об’єкт GW Apartment
  • Локація Україна, Харків
  • Рік 2020
  • Статус Завершено
Максим Муратов
Алеся Манько
Аріна Пінчук