Ua
Ситуація

Квартира знаходиться у новому житловому комплексі, займає площу 146 м2 і має вигідне розташування – близько до центру, але не поруч із магістралями. Вікна виходять на парк, оглядове колесо та іподром. Таке місце дає можливість втекти від міського темпу життя, не гублячи зв’язок з самим містом.

Планування

Передпокій перетікає у студію, дзеркала біля вхідних дверей відбивають стримані кольори інтер’єру – розширюють його, не створюючи хаосу.

Ліпнина на стіні студії маскує двері, які розділяють публічний і приватний простір. Короткий коридор веде до спален, він освітлюється лише з дверних пройомів у всю висоту поверху: так розіграний перехід з тісного і темного простору до великих світлих кімнат. Короткий коридор веде до спален, він освітлюється лише з дверних пройомів у всю висоту поверху: так розіграний перехід з тісного і темного простору до великих світлих кімнат.

Освітлення

Вікна спалень виходять на південний захід. З вікон мастер спальні відкривається панорамний вид на парк, а гостьова має вихід на невеликий балкон. Вдень кімнати яскраво освітлені, а ввечері наповнені променями заходу сонця. Штучне освітлення передбачає як яскраве верхнє, так і нижнє світло.

Також широко використана підсвітка, яка разом із локальним світлом створює атмосферу камерности, акцентує увагу на фактурах. Вона відбивається від глянцевих поверхонь та дзеркал, що збільшує кількість світла і ускладнює геометрію простору, але не порушує його атмосферу.

Матеріали

За таких умов освітлення особливу роль відіграє текстиль. Вікна закриваються легким серпанком, світлими і темними шторами. Це дозволяє розіграти різні сценарії з денним природним освітленням так само легко, як зі штучним, і водночас створює складний візуальний ритм зі світлих і темних тканин, тіней та бліків у їхніх складках.

Замовник

Квартира для молодого подружжя має залишати простір для трансформації. Проектом передбачено дві спальні, одна з яких зараз є гостьовою, але може використовуватися як кабінет або дитяча у майбутньому.

Конструкція

Конструктивна колона між зонами вітальні, кухні і передпокою від початку має квадратний перетин, тому могла б і формою, і розташуванням розривати простір. Щоб цьому запобігти, її оздоблено тонкими металевими стрижнями, які змінюють перетин на круглий, а такожі візуально полегшують завдяки дрібному членуванню. Тема стрижнів відгукується на острові у зоні кухні та “інвертується” на стику вітальні та передпокою – там вони замінюються на чорні, відповідно до кольору фасадів шаф, і позначають пустоту, а не створюють об’єм.

Меблі
  • Факти і цифри
  • Команда
  • Публікації
  • Об’єкт Апартаменти «Фаворит»
  • Площа 146 м2
  • Локація Україна, Харків
  • Рік 2021
  • Статус проекту Реалізовано
  • Фото Іван Авдєєнко
Максим Муртов
Алеся Манко
Аріна Пінчук